Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zelňačka

Zelňačka

FoodClub LOGO

Zelňačka

Zelňačka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 80 g sádla
  • 1 cibule
  • klobása
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 větší brambory
  • půl sklenice kysaného zelí
  • sůl 
  • půl lžičky kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany

Postup

  • 1
    Klobásu nakrájejte na kolečka, cibuli nadrobno. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka. Vařte v jiném hrnci než zelňačku, jinak by nemusely změknout.
  • 2
    V hrnci na zelňačku rozehřejte 20 g sádla a přidejte cibuli. Nechte zesklovatět a přidejte polovinu klobásy. Ta pustí tuk a hezky obarví polévku.
  • 3
    Přidejte většinu mleté (i pálivé) papriky a velmi krátce orestujte. Míchejte, aby se paprika nespálila. Přilijte 4 hrnky vody a zcezené zelí a kmín. Vařte 15 minut.
  • 4
    Touto dobou by měly být brambory uvařené – přidejte je k zelňačce.
  • 5
    Na pánvi rozpusťte sádlo (pokud chcete, opečte v něm nejprve zbylou klobásu a vyjměte), přidejte do něj zbylou papriku a hladkou mouku a umíchejte v hladkou jíšku.
  • 6
    Zahustěte polévku jíškou, přidejte smetanu – podle chuti osolte. Nechte zvolna povařit dalších 5 minut. Podávejte, na talíři přidejte zbylou klobásu.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další