Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zeleninový salát s opékanou cukinou

Zeleninový salát s opékanou cukinou

FoodClub LOGO

Zeleninový salát s opékanou cukinou

Zeleninový salát s opékanou cukinou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • 100 g cukiny
  • větší hrst čerstvých listů špenátu
  • 50 g uvařené cizrny ( nebo z plechovky )
  • 4 ředkvičky
  • troška oleje na grilování na pánvi
  • sůl, pepř, oregáno, lněné semínko

Úvod

Velice lehký čistě zeleninový salát, který nepotřebuje žádnou zálivku, neboť opékaná cukina vše dochutí svou přirozenou šťávou, kterou pustila při grilování. Salát zasytí i díky cizrně, která obsahuje mnoho rostliných bílkovin.

Postup

  • 1
    Cukinu si nakrájíme na tenká kolečka a posypeme z obou stran solí, pepřem a oregánem. Opékáme na rozpálené trošce oleje dozlatova a do měkka z obou stran nebo pokud vlastníte grilovací pánev, grilujeme. Samozřejmě klasický gril bude nejlepší varianta.
  • 2
    Na talíř si natrháme omytý špenát, posypeme kolečky ředkviček a cizrnou. Nahoru klademe cukiny a vše posypeme lněným semínkem.
    Zeleninový salát s opékanou cukinou, krok 2: Na talíř si natrháme omytý špenát, posypeme kolečky ředkviček a cizrnou. Nahoru klademe cukiny a vše posypeme lněným semínkem.

Doplňující informace

Salát je bez zálivky, je tedy opravdu dietní a jednoduchý.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další