Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

FoodClub LOGO

Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 400 g zelených fazolek
  • 200 g anglické slaniny vcelku
  • 3 veliké stroužky česneku
  • velká špetka soli

Úvod

Takto upravené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké, krásně křupavé – směle s nimi zaženete vzpomínky na nepoživatelné rozměklé šedozelené fazolky ze školní jídelny :).

Postup

  • 1
    Spaříte si fazolky dle tohoto jednoduchého návodu: fazolkám odstraníte oba konce – nejlépe a nejrychleji to jde klasickými nůžkami. Fazolky vhodíte do osolené vařící vody, přivedete opět k varu a vaříte 5 – 6 minut. Poté hned scedíte a propláchnete proudem studené vody a necháte důkladně okapat.
  • 2
    Anglickou slaninu nakrájíte na malé kostičky a a na suché pánvi restujete – slanina pustí tuk – pokud je tuku hodně, odstraňte ho lžící, v pánvi stačí množství tuku o obsahu jedné polévkové lžíce.
  • 3
    Po chvíli opékání slaniny přidáte do pánve nadrobno posekaný česnek a restujete, dokud nezačne česnek zlátnout.
  • 4
    Pak přidáte dobře okapané (případně ještě utěrkou osušené) fazolky a vše dohromady ještě opékáte a mícháte cca 3 – 5 minut, aby se pospojovaly chutě – fazolky krásně natáhnou chuť slaniny a česneku. Zcela na závěr posolíte.

Doplňující informace

Podáváte jako hlavní chod společně s restovanými brambory nebo s pečivem. Mohou být ale i přílohou k pečenému nebo grilovanému masu nebo jako součást zeleninového salátu. Z uvedeného množství jsou dvě porce jako hlavní chod nebo 4 porce přílohové.

Autor receptu

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
minimalistická kuchařka
Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstv...
16 nahraných receptů
2 sledující
https://www.minimalisticka-kucharka.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstvých sezónních surovin, s minimem ingrediencí, jednoduše a rychle - www.minimalisticka-kucharka.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další