Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

FoodClub LOGO

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • 6 ks rýžového papíru
  • 70 g seitanu
  • 50 g sterilovaných mungo klíčků
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 30 g rýžových nudlí
  • 2 jarní cibulky
  • Olej
  • Sójová omáčka
  • Rybí omáčka
  • Kousek zázvoru o velikosti menšího palce
  • Citronová šťáva
  • Bílek

Úvod

Tento recept si můžete připravit nejen jako oběd či večeři. Závitky se mohou vyjímat i na stole při party, na které své hosty ohromíte touto vegetariánskou pochoutkou s vůní Asie.

Postup

  • 1
    Připravíme si předem zálivku k závitkům: Do mističky nalijeme ½ lžíce sójové omáčky, zakápneme 10ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky nakrájíme najemno a vložíme do mističky. Kousek (opravdu malý kousek) česneku nasekáme najemno a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promícháme. Necháme odležet.
  • 2
    Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Hlívu nakrájíme na jemné plátky. Seitan nakrájíme na tenké nudličky, cibulku nakrájíme šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouháme.
  • 3
    Rýžové nudle scedíme a nakrájíme na kratší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme hlívu, kterou restujeme 5 minut. Poté přidáme seitan, cibulku, zázvor a promícháme. Vmícháme 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promícháme a stáhneme z plamene.
    Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou, krok 3: Rýžové nudle scedíme a nakrájíme na kratší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme hlívu, kterou restujeme 5 minut. Poté přidáme seitan, cibulku, zázvor a promícháme. Vmícháme 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promícháme a stáhneme z plamene.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 250 °C. Do široké misky nalijeme teplou vodu, do které ponoříme rýžový papír. Když změkne, položíme si jej na talíř, pomažeme bílkem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položíme hromádku náplně. Tu upravíme tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohneme směrem dovnitř a náplň zarolujeme. Vždy, když vyndáme papír z vody, vložíme do misky další, aby změkl, než svineme závitek.
  • 5
    Po naplnění pokládáme závitky na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a dáme asi 5 minut péct dokřupava.
  • 6
    Na talíři polijeme zálivkou ze sójové omáčky.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další