Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zapékané vepřové s brambory

Zapékané vepřové s brambory

FoodClub LOGO

Zapékané vepřové s brambory

Zapékané vepřové s brambory
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 3 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

  • 2 plátky libového vepřového (kýta, kotleta)
  • hladká mouka na obalení
  • 6–7 nových brambor
  • 2 menší cibule 
  • kelímek 30% smetany
  • 2 lžičky prášku ze sušených hub (jednoduše nadrťte sušené houby v hmoždíři) – lze vynechat
  • sůl + pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g nastrouhaného čedaru 
  • čerstvé snítky tymiánu

Úvod

Jelikož jsme dva, moje zapékací forma tomu odpovídá – velikostí je 23 x 15 cm. Je-li vás víc, nebo máte-li výrazně větší zapékací mísu, ingrediencí přidejte...

Postup

  • 1
    Maso naklepejte, osolte a obalte v mouce. Rozehřejte si pánev a maso z obou stran opečte, dokud nezezlátne.
  • 2
    Brambory omyjte a nakrájejte na užší plátky (3–5mm). Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a jednotlivé vrstvy oddělte, aby vzniklo co nejvíce cibulových kroužků.
  • 3
    Zapékací mísu mírně pokapejte olejem a naskládejte první vrstvu z cibule. Na ni přijde vrstva z brambor. Lehce posolte. Následuje další vrstva cibule.
    Zapékané vepřové s brambory, krok 3: Zapékací mísu mírně pokapejte olejem a naskládejte první vrstvu z cibule. Na ni přijde vrstva z brambor. Lehce posolte. Následuje další vrstva cibule.
  • 4
    Opečené maso nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte na cibuli. Posypte trochou čerstvého tymiánu. Zakryjte další vrstvou z brambor.
    Zapékané vepřové s brambory, krok 4: Opečené maso nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte na cibuli. Posypte trochou čerstvého tymiánu. Zakryjte další vrstvou z brambor.
  • 5
    Smetanu osolte, opepřete a přidejte prášek z hub. Rozmíchejte a zalijte směsí brambory. Navrch poklaďte zbylá kolečka cibule. Posypte nastrouhaným čedarem.
    Zapékané vepřové s brambory, krok 5: Smetanu osolte, opepřete a přidejte prášek z hub. Rozmíchejte a zalijte směsí brambory. Navrch poklaďte zbylá kolečka cibule. Posypte nastrouhaným čedarem.
  • 6
    Zakryjte alobalem (nebo víkem – pokud máte) – aby neunikala pára. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, nebo dokud brambory nebudou měkké. Před dokončením alobal sundejte a nechte péct jen tak, aby povrch zezlátnul. Ozdobte snítkou tymiánu a podávejte.
    Zapékané vepřové s brambory, krok 6: Zakryjte alobalem (nebo víkem – pokud máte) – aby neunikala pára. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, nebo dokud brambory nebudou měkké. Před dokončením alobal sundejte a nechte péct jen tak, aby povrch zezlátnul. Ozdobte snítkou tymiánu a podávejte.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
47 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
47 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další