Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zapečený slaný dortík do hrníčku

Zapečený slaný dortík do hrníčku

FoodClub LOGO

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Zapečený slaný dortík do hrníčku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 8 velkých vajec
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky mořské soli (popř. stačí i standardní)
  • 1/2 lžičky rozemletého černého pepře
  • 60 g nakrájeného sýra (cheddar / gouda/ mozzarella)
  • 2 hrnky zeleniny nakrájené na kostičky (rajčata, jarní cibulka, brokolice, špenát, česnek)
  • 2 lžičky čerstvě nadrcených bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián)
  • 1 hrnek vařené hnědé rýže

Úvod

Také ráno bezradně koukáte do ledničky a nevíte, co si dát k snídani? Zkuste tento speciální slaný dortík. Kombinací zeleniny, čerstvých bylinek a sýra vznikne jedinečná chuť, která vás uchvátí. Stačí jen smíchat ingredience, dát péct a než se osprchujete, výživná snídaně bude na světě.

Postup

  • 1
    Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Na plech položíme 4 zapékací mističky, každou s objemem aspoň 250 ml.
  • 2
    V míse smícháme vajíčka, mléko, sůl a pepř.
  • 3
    Pokrájíme vybranou zeleninu na malé kousky, přidáme bylinky a uvařenou rýži. Do každé mističky dáme čtvrtinu vzniklé směsi a zalijeme rozšlehanými vajíčky s kořením. Nelijeme úplně po okraj, necháváme 1,5 centimetru volného – to kvůli vajíčkům, která v troubě naskočí.
  • 4
    Dáme do trouby a pečeme od 18 do 22 minut, dokud směs nevytvoří pevnou, lehce nahnědlou kůrku.
  • 5
    Jelikož vajíčka začnou postupným ochlazováním ztrácet na objemu, servírujeme hned, aby byl zachován vizuální efekt dortíku.

Doplňující informace

Bylinky i zeleninu si můžete zvolit, jakou sami máte rádi, není nutné dodržovat recept přesně. Výše uvedená kombinace je ověřená pouze jako jedna z lahodných variant. :)

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další