Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

FoodClub LOGO

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 3 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

  • 500 g syrových gnocchi
  • 200 g slaniny
  • 1 kuřecí prso
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 ml rajčatové passaty
  • sůl + pepř
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • hrst čerstvého oregána
  • 125 g mozzarelly

 

Postup

  • 1
    Gnocchi uvařte v osolené vodě dle návodu, zceďte a dejte do vhodné zapékací formy. Moje se vařily 2–3 minutky, zkontrolujte ale obal těch svých. Pokud máte domácí, doba vaření se taktéž může lišit.
  • 2
    Mezitím začněte s přípravou omáčky. Slaninu nakrájejte na kousky a osmahněte na pánvi. Když pustí dostatečné množství tuku, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso. Osmahněte, dokud se maso nezatáhne.
  • 3
    Přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další minutku. Nezapomeňte míchat. Pak posypte paprikou, přilijte rajčatovou passatu. Ztlumte oheň a nechte 5–10 minut lehce probublávat.
  • 4
    Vypněte plotnu, osolte a opepřete dle chuti. Přidejte oregáno a vmíchejte jogurt. Překlopte do zapékací formy ke gnocchi. Promíchejte. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  • 5
    Mozzarellu nakrájejte na plátky a poklaďte jimi povrch gnocchi v rajčatové omáčce. Vložte do trouby a pečte cca 10 minut.
    Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou, krok 5: Mozzarellu nakrájejte na plátky a poklaďte jimi povrch gnocchi v rajčatové omáčce. Vložte do trouby a pečte cca 10 minut.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další