Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

FoodClub LOGO

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 středně velké cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička drceného červeného pepře
  • 1/4 hrnku nahrubo strouhaného parmazánu
  • sůl na dochucení

Úvod

Na povrchu vykřupané a ve středu šťavnaté. Dietní a jednoduché chipsy. Ideální jako příloha nebo jako zdravá chuťovka.

Postup

  • 1
    Cuketu nekrájejte na plátky. Nekrájejte ji ovšem úplně, nechte kousek nedoříznutý. (Pomoci si můžete tak, že si podél cukety z obou stran položíte třeba čínské hůlky nebo vařečky.)
    Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem, krok 1: Cuketu nekrájejte na plátky. Nekrájejte ji ovšem úplně, nechte kousek nedoříznutý. (Pomoci si můžete tak, že si podél cukety z obou stran položíte třeba čínské hůlky nebo vařečky.)
  • 2
    Česnek nasekejte a spolu se solí a pepřem ho rozdrťte v hmoždíři.
  • 3
    Směs v hmoždíři smíchejte s olejem, změklým máslem a tymiánem.
  • 4
    Vzniklou směsí potřete cukety a dejte je péct na 45–60 minut při 220 °C.
  • 5
    Pokud jste nevypotřebovali všechnu směs, vetřete zbytek do cuket uprostřed pečení.
  • 6
    Těsně před tím, než jsou cukety upečené, je posypte parmazánem a nechte ještě pár minut dopéct, aby se parmazán rozvoněl.

Doplňující informace

Zdroj: http://yummilyyours.com/baked-hasselback-zucchini-garlic/

Autor receptu

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Zdravé recepty
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, di...
26 nahraných receptů
152 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
152 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, diabetické, vegetariánské a další.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další