Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

FoodClub LOGO

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 3 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

  • těstoviny conchiglioni (cca 250 g)
  • čerstvé lístky špenátu (cca 150 g)
  • čerstvá ricotta (cca 250 g, ale i 300 g je ok)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
  • jedna plechovka loupaných rajčat nebo pasírovaná rajčata 
  • čerstvá bazalka 
  • 1 menší cibule
  • 1 žloutek

Úvod

Plněné těstoviny ve tvaru obřích mušlí jsou vynikajícím prvním chodem. Ideálně se k nim hodí náplň právě z krému z ricotty a špenátu.

Postup

  • 1
    Připravíme si základní rajčatovou omáčku (rajčata, česnek, cibule – necháme lehce probublat). Mezitím si připravíme náplň – dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty omyté lístky špenátu (stačí pouze tak 1cm vody na dno hrnce), potom je sceďte, odstraňte všechnu vodu a nakrájejte nadrobno. Přidejte ricottu, osolte, opepřete, přidejte sýr a žloutek, pořádně promíchejte a vložte do lednice. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec, ať se vám tam conchiglioni vejdou).
  • 2
    Uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte – propláchněte těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu (já vím, normálně vám radím opak, ale tentokrát je to výjimka, někteří Italové dokonce radí je zchladit ledem, ale můžete je i nechat jen odstát stranou a vychladnout, všechny tři varianty jsou vlastně správně). Zapněte troubu na 180–200 °C. Na spodek pekáče rozprostřete omáčku. Vezměte každou mušli zvlášť, naplňte ji krémem z ricotty a vložte na pekáč. Až je tam všechny naskládáte, posypte je bohatě ještě nastrouhaným sýrem. Dejte zapéct do trouby na cca 30 minut.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další