Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Zadělávaná mrkev s brokolicí

Zadělávaná mrkev s brokolicí

FoodClub LOGO

Zadělávaná mrkev s brokolicí

Zadělávaná mrkev s brokolicí
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 200 g čerstvé brokolice
  • 200 g čerstvé mrkve
  • olivový olej
  • sůl, pepř cayene
  • 2 lžičky cukru
  • trošku citronové šťávy ( asi z 1/3 citronu )

Na zahuštění:

  • 100 ml studené vody
  • 1 lžíce rýžového mléka
  • 1 lžíce hrašky
  • 1 lžíce hladké mouky

Úvod

Výborné, lahodné a krémové jídlo, ke kterému podávám domácí housky ( recept také najdete v mých receptech ), ale rýže také může být. Je to variace na zasmaženou mrkev nebo hrášek, ale v dietnějším vydání bez zásmažky. Jídlo je zahuštěno mou speciální směsí, kterou si připravíte pouhým třepnutím ruky. Správná chuť je nasládlá, možná trošku do kyselkava.

Postup

  • 1
    Mrkev a brokolici očistíme a nakrájíme na kolečka. Na rozehřáté pánvi restujeme na oleji asi 7 minut. Poté zalijeme vodou, aby byla zelenina jen trochu vynořená. Pomalu vaříme do měkka, dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • 2
    Jakmile je zelenina měkká, zahustíme ji připravenou směsí ( směs smícháme v shakeru ).

Doplňující informace

Podáváme nejlépe jako omáčku k housce, můžete zvolit i rýži, pokud si na domácí housky netroufáte, ale jsou opravdu jednoduché.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další