Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Výborný krtkův dort

Výborný krtkův dort

FoodClub LOGO

Výborný krtkův dort

Výborný krtkův dort
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 balení prášku do pečiva

Stracciatelový krém:

  • 250 g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 zakysané smetany (celkem 400 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 balíček vanilkového cukru

Puding:

  • 250 ml mléka
  • 1 a půl balíčku vanilkového pudingu
  • dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
  • + banány

Postup

  • 1
    Nejprve si ze surovin uvaříme hustý puding, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
  • 2
    Těsto: Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (nebo vyššího plechu) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.
  • 4
    Stracciatelový krém: V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudding (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Může se ještě přisladit.
  • 5
    Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchnu nožem naznačíme okraje a pak ještě šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed dortu vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno. Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, část ho rozetřeme na dno dortu, na něj naskládáme banány a na ně rozetřeme zbylý krém. Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
  • 6
    Dort dáme přes noc ztuhnout do lednice.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Verča Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Verča
38 nahraných receptů
18 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Verča Brozová medaile za 10 nahraných receptů
38 nahraných receptů
18 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další