Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

FoodClub LOGO

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Potřebujeme:

  • 6 rohlíků (mohou být starší)
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 1–2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 150 ml mléka
  • kousek uzeného
  • 3 hrsti listového špenátu
  • sůl

Úvod

Toto nádivku máme moc rádi, takže ji rozhodně nedělám jen na Velikonoce.

Postup

  • 1
    Rohlíky nakrájejte na kostičky a asi 3/4 dejte na plech s pečicím papírem a nechejte cca 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zbytek nechejte v míse. Vyšlehejte sníh z bílků, žloutky utřete s rozpuštěným máslem. Ke žloutkové směsi přilijte smetanu i mléko a rozkvedlejte.
  • 2
    Uzené maso rozkrájejte na drobné kostičky, špenát omyjte a nechejte okapat. Vše kromě sněhu smíchejte s nakrájenými rohlíky (včetně těch opražených z trouby). Dosolte a opatrně vmíchejte sníh.
    Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce, krok 2: Uzené maso rozkrájejte na drobné kostičky, špenát omyjte a nechejte okapat. Vše kromě sněhu smíchejte s nakrájenými rohlíky (včetně těch opražených z trouby). Dosolte a opatrně vmíchejte sníh.
  • 3
    Hmotu dejte do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny na 180 °C. Dobrou chuť.
    Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce, krok 3: Hmotu dejte do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny na 180 °C. Dobrou chuť.

Autor receptu

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Z mojí kuchyně... Papi K.
Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://...
174 nahraných receptů
63 sledujících
http://www.korekturypavla.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
174 nahraných receptů
63 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://www.facebook.com/mojetvorenivkuchyni.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další