Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Vláčný čokoládový dort bez mouky

Vláčný čokoládový dort bez mouky

FoodClub LOGO

Vláčný čokoládový dort bez mouky

Vláčný čokoládový dort bez mouky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 150 ml olivového oleje + trochu na vymazání formy
  • 50 g holandského kakaa
  • 125 ml vařící vody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 150 g mletých mandlí
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 velká vejce

Úvod

Náhoda tomu chtěla, abych při internetovém brouzdání recepty narazila právě na tento od Nigelly. Nikdy bych nevěřila, že dort kompletně bez mouky může být tak vysoký a hlavně tak vláčný uvnitř! TIP: Nebojte se olivového oleje v receptu. Použijte kvalitní a vytvoří vám v dortu velice jemnou a hutnou čokoládovou strukturu bez jediného náznaku hořkosti.

Postup

  • 1
    Předehřejte troubu na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte olivovým olejem a dno vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Vařící vodou zalijte kakao a míchejte, dokud nevznikne hladká a voňavá směs. Přimíchejte vanilku.
  • 3
    V míse smíchejte mandle, sůl a jedlou sodu.
  • 4
    V druhé míse rozšlehjete vejce společně s cukrem a olivovým olejem. Pomocí ručního mixéru či stolního robotu mixujte přibližně 3 minuty, dokud nevznikne lehce krémová struktura.
  • 5
    Do olivové směsi přidejte kakaový krém a poté i madle. Vše dobře promíchejte a nalijte do připravené formy.
  • 6
    Pečte 40 až 50 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde s několika drobečky na sobě.
  • 7
    Nechte 10 minut vychladnout, poté opatrně uvolněte okraje formy. Dort je výborný ke kávě, čaji nebo jen tak.
    Vláčný čokoládový dort bez mouky , krok 7: Nechte 10 minut vychladnout, poté opatrně uvolněte okraje formy. Dort je výborný ke kávě, čaji nebo jen tak.

Autor receptu

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Janet's Bakery
Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas recep...
15 nahraných receptů
33 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
15 nahraných receptů
33 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas receptům ze Sandtnerové i Rettigové.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další