Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček

FoodClub LOGO

Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 3 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 80 g cukru moučka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 2 lžíce horké vody
  • Na vymazání formy: máslo, hrubá mouka

Na dozdobení:

  • cukr, mašlička, hřebíček

Úvod

Výborný piškotový zajíček - zejména s ovocema šlehačkou potěší naše bříška.

Postup

  • 1
    Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky a prosátý cukr šlehejte do pěny, postupně zašlehejte olej, vodu a nakonec už jen zlehka mouku s práškem do pečiva.
    Velikonoční zajíček, krok 1: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky a prosátý cukr šlehejte do pěny, postupně zašlehejte olej, vodu a nakonec už jen zlehka mouku s práškem do pečiva.
  • 2
    Nakonec opatrně už jen ručně zapracujte sníh. Formu dobře vymažte (třeba máslem) a vysypte (hrubou moukou či kokosem). Těsto nandejte tak, aby byla celá spodní forma po povrch zakrytá jako na obrázku.
    Velikonoční zajíček, krok 2: Nakonec opatrně už jen ručně zapracujte sníh. Formu dobře vymažte (třeba máslem) a vysypte (hrubou moukou či kokosem). Těsto nandejte tak, aby byla celá spodní forma po povrch zakrytá jako na obrázku.
  • 3
    Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25–30 minut (záleží na troubě a vašich zkušenostech). Po vyjmutí by mělo být těsto propečené a mělo by jít snadno vyklopit. Použít můžete i zkoušku špejlí.
    Velikonoční zajíček, krok 3: Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25–30 minut (záleží na troubě a vašich zkušenostech). Po vyjmutí by mělo být těsto propečené a mělo by jít snadno vyklopit. Použít můžete i zkoušku špejlí.
  • 4
    Vyklopeného zajíčka případně dotvarujte, aby neměl ostré hrany, které vzniknou na spoji obou forem a aby dobře stál. Pocukrujte, ozdobte mašličkou a do očka vpíchněte hřebíček. Hezké Velikonoce všem!
    Velikonoční zajíček, krok 4: Vyklopeného zajíčka případně dotvarujte, aby neměl ostré hrany, které vzniknou na spoji obou forem a aby dobře stál. Pocukrujte, ozdobte mašličkou a do očka vpíchněte hřebíček. Hezké Velikonoce všem!
  • 5
    Velikonoční zajíček, krok 5:

Autor receptu

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Z mojí kuchyně... Papi K.
Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://...
169 nahraných receptů
59 sledujících
http://www.korekturypavla.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
169 nahraných receptů
59 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://www.facebook.com/mojetvorenivkuchyni.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další