Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Velikonoční nádivka s bylinkami - jako muffiny

Velikonoční nádivka s bylinkami - jako muffiny

FoodClub LOGO

Velikonoční nádivka s bylinkami - jako muffiny

Velikonoční nádivka s bylinkami - jako muffiny
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 2 plátky uzeného masa
  • 100g slaniny
  • 3 rohlíky
  • 400ml uzeného/kuřecího vývaru
  • 50g másla
  • 2 vejce
  • 2 hrsti bylinek (kopřiva, máta, bazalka, meduňka, petrželka,...)
  • 1 šálek mraženého hrášku 
  • sůl
  • pepř 

 

 

Postup

  • 1
    Základem je dobré uzené maso. Náš řezník prodává takové, které se už vůbec nemusí vařit, je krásně růžové uvnitř a tmavé zvenku. Pokud používáte koupené ze supermarketu (většinou se prodává zavakuované se síťkou okolo), radši ho předtím uvařte. Nakrájejte maso i slaninu na kostičky a krátce osmahněte na pánvi.
  • 2
    Vyšlehejte si bílky na tuhý sníh.
  • 3
    Rohlíky nakrájejte na asi 2cm velké kousky a zalijte vývarem. Nechte je nasáknout.
  • 4
    V jiné míse vyšlehejte změklé máslo se žloutky. Vmíchejte k němu trochu vychladlé maso a slaninu, hrášek a nasekané bylinky. Vmíchejte namočené rohlíky a opatrně vmíchejte i sníh.
  • 5
    Plňte jimi muffinové formy (silikonové nemusíte vymazávat, plechové vymažte máslem a vysypte strouhankou).
  • 6
    Pečte asi 30 minut na 190°C, povrch by měl být krásně zlatý. Směs mi vystačila na 6 velkých muffinů.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
47 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
47 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další