Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

FoodClub LOGO

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • rum
  • hrst hrozinek
  • hrst oloupaných mandlí
  • 20g droždí
  • 200ml vlažného mléka
  • 100g cukru krupice
  • 500g hladké mouky
  • citronová kůra
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 25g másla
  • 20g sádla
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

Postup

  • 1
    Rozinky si namočíme do rumu a necháme je nasáknout. Mandle si nasekáme na drobno.
  • 2
    Já si těsto nechávám zpracovat v pekárně. Do pekárny vložíme ingredience v následujícím pořadí - mléko, 2 vejce, cukr, rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo (nesmí být horké), rozpuštěné sádlo (nesmí být horké), olej, mouka, citronová kůra. Do mouky uděláme důlek a nasypeme do něj sůl a zahrneme. Na pekárně nastavíme program těsto. Při zvukovém signálu přidáme nasekané mandle a rozinky (cca po 5 minutách).
  • 3
    Pokud budete těsto dělat ručně: Rozinky namočíme do rumu. Uděláme si kvásek z droždí, části vlažného mléka a trochu cukru. V míse si smícháme mouku, zbylý cukr, zbylé mléko, rozinky, nasekané mandle, citronovou kůru, 2 vajíčka, sůl, rozpuštěné tuky (máslo a sádlo) a olej. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Nechte hodinu kynout.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  • 5
    Vykynuté těsto přendáme na vál a propracujeme ho rukama. Vytvarujeme bochník, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout přikryté utěrkou.
  • 6
    Před pečením potřeme mazanec rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbytkem nasekaných mandlí. Pečeme asi 45 min.
    Velikonoční mazanec, krok 6: Před pečením potřeme mazanec rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbytkem nasekaných mandlí. Pečeme asi 45 min.
kategorie
Snídaně, Svačiny,

Autor receptu

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pavla M.
Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou st...
16 nahraných receptů
6 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
6 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou stranu, ale ráda zkouším něco nového, v tom mi zase pomáhá manžel, který je kuchař a učí mě nové věci

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další