Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

FoodClub LOGO

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

6 ks housky:

  • 300 g hladké mouky
  • 20 g mrkve (nastrouhané)
  • 0,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžíce oliv. oleje
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

 

6 karbanátky:

  • 1,5 lžíce mletého lněného semínka
  • 200 g červené řepy (nastrouhané na jemno)
  • 150 g červených fazolí (uvařených, nebo půlka plechovky)

500 ml majonéza:

  • 90 g jáhel
  • 40 g kešu
  • 5 lžic oliv. oleje
  • 0,5 lžíce vinného octa
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml horké vody

Úvod

Samotné karbanátky jsou rychlé, s těstem na housky je ale potřeba začít už den předem. Je samozřejmě o dost jednodušší použít housky i majonézu kupovanou, nikdy to ale nebude takové, jako když vám to vše vzniká před očima :).

Postup

  • 1
    Jako první si připravíme těsto na housky. V míse smíchej všechny ingredience kromě oleje, ten přidáš, až když je těsto dostatečně uhnětené, společně se špetkou cukru a soli. Zkus přidat i trochu koriandru, housky po něm hezky voní. Těsto by mělo odpočívat v lednici alespoň přes noc. Pokud ale spěcháš, můžeš tento krok zkrátit/vynechat a rovnou ho rozdělit na 6 kousků, vytvarovat, pocákat vodou a nechat 2 hodiny kynout na teplém místě.
  • 2
    Než housky vykynou, smixujeme si karbanátky. Suroviny smíchej a dochuť solí, pepřem a majoránkou. Pomocí mouky vytvoříš placky, které zprudka osmahneš (2 min. z každé strany) a dáš péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut.
  • 3
    Placky se pečou, housky kynou, tak si zatím uděláme domácí majonézu! Jáhly společně s kešu 3x spaříš vroucí vodou a potom vaříš, dokud se voda nevsákne. Do mixéru si zatím připrav ocet, citronovou šťávu, olej, vodu, potom i uvařené jáhly s kešu. Rozmixuj do hladka a podle chuti přidej sůl, pepř, cibuli, ... Všechnu hned nespotřebuješ, takže je fajn najít nějakou starou zavařovačku, vyškrábnout to do ní a nechat v lednici. Ohledně trvanlivosti nevím, ještě se mi nezkazila. Já ji měla v lednici maximálně 2 měsíce a vydržela bez problému.
  • 4
    Až ti cinkne trouba, tak vyměníš plech s karbanátky za plech s houskami. Není na škodu je pomazat mlékem nebo vodou (pro lesk) a posypat sezamovými semínky. Housky se pečou 10 min na 230 °C.
  • 5
    Ještě teplé housky namaž (možná také ještě teplou) majonézou, oblož to zeleninou a karbošem. Bon Appétit!
    Vegeburgery s domácími houskami i majonézou, krok 5: Ještě teplé housky namaž (možná také ještě teplou) majonézou, oblož to zeleninou a karbošem. Bon Appétit!

Doplňující informace

Mají úspěch i u masožroutů ;).

Autor receptu

Carrie Vega Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Carrie Vega
Lucie miluje vaření a inspiraci do kuchyně. Má ráda zvířátka, takže papá hlavně vegansky a velice rád...
13 nahraných receptů
9 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Carrie Vega Brozová medaile za 10 nahraných receptů
13 nahraných receptů
9 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Lucie miluje vaření a inspiraci do kuchyně. Má ráda zvířátka, takže papá hlavně vegansky a velice ráda se s nějakými těmi recepty i podělí.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další