Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

FoodClub LOGO

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Veganské čevabčiči s bramborou kaší
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

Na čevabčiči:

  • 1/2 balení sójového granulátu
  • 1 menší mrkev
  • čerstvé listy špenátu asi 2 hrsti
  • 2 vrchovaté lžíce hrašky
  • 2 vrchovaté lžíce strouhanky
  • koření: uzená paprika, sůl, pepř, oregáno
  • olej na smažení

Na kaši:

  • brambory
  • sůl
  • rýžové mléko
  • čerstvá petrželka

Úvod

Anebo taky karbanátky, podle toho, jaký tomu dodáte tvar a jestli to napíchnete na špejli... Složení masy je jednoduché - sójový granulát, čerstvý špenát a mrkev, vše podušeno v uzené paprice. Bramborová kaše také neobsahuje žádné mléko a vejce. Příprava je jednoduchá a nenáročná. Tohle bych zařadila do sekce spíše vydatných obědů, čevabčiči je smaženo ve značné vrstvě oleje, ale zase jednou za čas nezaškodí.

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
  • 2
    Mezitím, než se brambory uvaří, připravíme sójovou masu. Granulát dáme vařit spolu s posekanými čerstvými listy špenátu a nastrouhanou mrkví. Vše vaříme v osolené vodě spolu s uzenou paprikou. Až se vyvařila skoro všechna voda, směs zahustíme trochou hrašky a stejným množstvím strouhanky. Měla by vzniknout lepkavá směs, která drží tvar.
  • 3
    Směs tvarujeme do válečků, podélně je propíchneme půlkou špejle, obalíme ve strouhance, trochu zploštíme a smažíme v oleji.
  • 4
    Brambory scedíme, přidáme asi 100 ml rýžového mléka, posekanou čerstvou petrželku a eventuelně dosolíme podle chuti. Ručním šlehačem šleháme do pěny. Časově to vychází akorát tak, že než se udělá kaše, udělají se čevabčiči a nic nevystydne a můžeme servírovat společně na talíř.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další