Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

FoodClub LOGO

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 40 g ovesných vloček
  • 140 ml sójového mléka
  • 40 g třtinového cukru (nejlépe tmavý cukr muscovado)
  • 80 g zralého banánu
  • 60 g celozrnné mouky (pšeničné)
  • 20 g hladké mouky
  • 5 g kypřicího prášku s vinným kamenem (nebo kypřicího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
  • olej na vytření báboviček

 

Malinový sirup:

  • hrst malin
  • 1 polévková lžíce cukru

 

Na dohotovení:

  • moučkový cukr na posypání
  • sójový jogurt nebo smetana
  • maliny na ozdobení

Úvod

Bábovičky jsou plné zdraví a chuti. Jejich vláčná konzistence a ovocná chuť potěší nejen milovníky zdravého jídla, ale i hříšníky, kteří dychtí po sladkém. Nejen na víkend, ale kdykoliv si můžete vykouzlit tuto vynikající snídani anebo zdravý dezert.

Postup

  • 1
    Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.
  • 2
    Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu předehřejte na 180 ̊C.
  • 3
    V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou.
  • 4
    Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut.
  • 5
    Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.
  • 6
    Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3–5minut do zhoustnutí.
  • 7
    Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.

Doplňující informace

Do báboviček můžete podle vaší chuti přidat lžíci kakaa nebo karobu.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další