Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

FoodClub LOGO

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 5 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 5 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 5 osob

  • 700 g oloupaných banánů
  • 300 g čerstvých nakrájených jahod
  • 1/4 čajové lžičky stévie v prášku
  • 2 polévkové lžíce sušeného rýžového mléka

Úvod

Tak jsem si říkala, že si teda udělám vlastní zmrzlinu. Ikdyž po prostudování několika etiket "zmražených dezertů a pochoutek" jsem zjistila, že vedle mléka či smetany to neleželo ani ve skladu, za to používají pěkné rostliné tuky, které tááák prospívají Vašemu srdci :) A takové množství éček, že jsem se až styděla, že jsem ty "nanukáče" kdysi kupovala. Jednoduchý recept s překvapivým výsledkem - bez tuku, bez cukru, pro vegany.

Postup

  • 1
    Oloupané banány rozmixujeme ručním šlehačem na jemnou hladkou kaši spolu se stévií ( pokud nemáte rádi hodně sladké, vynechejte ) a rýžovým mlékem. Do kaše zašlehejte kousky jahod, některé budou rozmixované také na kaši, některé zůstanou v kouscích a takhle to chceme.
  • 2
    Dáme do nádoby a mrazíme přes noc, pokud si vzpomenete, zmrzlinu občas promíchejte. Servírujeme a zdobíme čerstvým ovocem například.

Doplňující informace

Já jsem zmrzlinu servírovala na bohato - se sladkým sladovým sirupem, čerstvými jahodami a dýňovými semínky.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další