Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Veganská čokoládová pěna

Veganská čokoládová pěna

FoodClub LOGO

Veganská čokoládová pěna

Veganská čokoládová pěna
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 2 plechovky cizrny (2 x 400 g)
  • čokoláda na vaření (150 g)
  • xantan (1/2 lžíce)
  • trochu stévie (cukru) na doslazení
  • čerstvý červený rybíz na ozdobu
  • trošku cayenského pepře (můžete vynechat)

Úvod

Čokoládová pěna z aquafaby pro vegany – skvělý nepečený dezert. Bez mléka a vajec. Aquafaba je pěna z vody po konzervované cizrně, sóji či bílých fazolích, kterou umixujete na tuhý sníh jako z bílků. Skvělý objev, který dal mému vaření zcela nový rozměr. Pěna samozřejmě po konzervovaných luštěninách nechutná.

Postup

  • 1
    Cizrnu sceďte a vodu umixujte na hustou pěnu jako z bílků. Během mixování přidejte trochu stévie, xantan a pepř, aby byla pěna trochu ostřejší. Pokud tohle nemusíte, samozřejmě můžete vynechat. Mixovat ručním šlehačem budete asi 10 minut, počítejte s tím. Xantan dodávám proto, aby byla pěna tužší. Seženete jej v každé zdravé výživě.
  • 2
    Mezi tím si ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu a postupně ji zašlehejte do pěny. Pokud pěna trochu opadne, nic se nestalo.
  • 3
    Do skleniček či misek dejte pár kuliček rybízu, pěnu a zase na ozdobu rybíz. Dezert chlaďte několik hodin v lednici.
    Veganská čokoládová pěna, krok 3: Do skleniček či misek dejte pár kuliček rybízu, pěnu a zase na ozdobu rybíz. Dezert chlaďte několik hodin v lednici.

Doplňující informace

Pěna je opravdu vynikající záležitost a nikdo nepozná, že není z vajec. Aquafabu si nemohu vynachválit. Luštěniny poté použijete např. na pomazánku, nic nepříjde vniveč.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další