Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

FoodClub LOGO

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Korpus

  • 250 g máslových sušenek
  • 500 g kaštanového pyré
  • 2 lžičky rumu nebo rumového aroma
  • 50 g másla nebo margarínu

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléka
  • 200 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 2 vanilkové cukry

Šlehačka

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Na posypání 

  • lžíci kakaa nebo strouhanou čokoládu

Úvod

Nadýchaný nepečený dezert provoněný vanilkou a kaštany zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Postup

  • 1
    Rozpusťte máslo. Máslové sušenky rozdrťte na prášek a smíchejte je s kaštanovým pyré, rumem a rozpuštěným máslem. Směs navrstvěte na plech vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Uvařte pudink z prášku a mléka a nechte jej částečně vychladnout. Mezitím utřete máslo s cukrem krystal a vanilkovými cukry do pěny a směs pak vmíchejte do pudinku.
  • 3
    Smetanu ke šlehaní vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté šlehačky.
  • 4
    Na korpus naneste krém a na ten pak šlehačku. Dezert dejte na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Řezy můžete podle chuti posypat kakaem nebo na jemno nastrouhanou čokoládou.

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
55 sledujících

Původní zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyes-kremes-sutes-nelkul


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
55 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další