Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Vanilkové donuty s čokoládovou polevou

Vanilkové donuty s čokoládovou polevou

FoodClub LOGO

Vanilkové donuty s čokoládovou polevou

Vanilkové donuty s čokoládovou polevou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

na cesto (z ktorého upečieme asi 15-20 donutov)
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 100 g masla (z toho kúsok použijeme na vymazanie plechu)
  • 1 hrnček cmaru
  • 2 vajcia
  • 1 a 1/2 čl prášku do pečiva (používam ten s vínnym kameňom od Dr. Oetkera)
  • 1/2 čl sódy bikarbóny
  • 1 čl soli
  • 1 čl vanilkového extraktu (môže, ale nemusí byť)
 
na ozdobu
  • čokoládovú polevu – tú si urobíme tak, že rozpustíme čokoládu s troškou masla alebo si to zjednodušíme a použijeme už pripravenú. Ja som vsadila na túto luxusnú od Dr. Oetkera a bola naozaj výborná.
  • zdobenie podľa vlastného výberu – ja som tentokrát okrem tohto pestrého použila aj červené srdiečka.

Postup

  • 1
    Najskôr si pripravíme plech na donuty, ktorý vymažeme kúskom masla, vysypeme trochou hrubej múky a odložíme nabok.
  • 2
    Trúbu si dáme zohriať na 180 stupňov a pustíme sa do prípravy cesta. V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie (čiže múku, cukor, prášok do pečiva, sódu a štipku soli) a v ďalšej si vyšľaháme vajce, ku ktorému prilejeme rozpustené maslo (ktoré môžte podľa pôvodného receptu aj chvíľu povariť kým nezhnedne) a cmar.
  • 3
    Nakoniec zmiešame obe zmesi (suchú vysypeme do tekutej) a hotové cesto necháme pár minút odstáť.
  • 4
    Jednotlivé komôrky na donuty lyžicou naplníme tak do 3/4 a pečieme zhruba 10–15 minút, až kým donuty na povrchu nezačnú jemne hnednúť a cesto sa už nebude lepiť na špáradlo.
  • 5
    Po upečení ich necháme vychladnúť a medzitým si roztopíme čokoládovú polevu.
  • 6
    Po vychladnutí už nastáva tá najzábavnejšia časť – zdobenie! Donuty najskôr polejeme čokoládou a kým nám stuhne, rýchlo ju posypeme pestrým zdobením, srdiečkami alebo aj orechmi, čokoládovými hoblinami či čímkoľvek ďalším, čo nás napadne. A keď je už hotovo, môžme sa konečne pustiť do ochutnávania. Dobrú chuť!

Autor receptu

Rebeka Dostálková
Rebeka Dostálková
Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s lásko...
4 nahrané recepty
11 sledujících
http://www.fresshion.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Rebeka Dostálková
4 nahrané recepty
11 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s láskou a dbám na čerstvé a kvalitné suroviny. Blogujem (nielen) o jedle na adrese http://www.fresshion.com

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další