Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

FoodClub LOGO

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

Ryba:

  • 300 g bělomasé ryby (treska) s kůží
  • Snítka kopru
  • ½ citronu
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Čerstvě mletý pepř

 

 Salát:

  • 140 g čočky beluga
  • 60 g jarní cibulky
  • 100 g mrkve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Úvod

Doporučuji vám, abyste vybíraly rybu čerstvou, z pultů, kde uvidíte celé filety ryb. Jedině tak si můžete být jisti, že si domů berete poctivý kus ryby a nebudete se divit, co jste vysypali ze sáčku – tenké vymrzlé plátky ryb, které přes barevný obal ani nebyly vidět.

Postup

  • 1
    Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C.
  • 2
    Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky citronu a důkladně rybu zabalte do potravinové fólie tak, aby z balíčku nevytékala šťáva.
  • 3
    Nalijte do pekáčku horkou vodu a balíček do něj položte. Vložte do trouby a nechte táhnout cca 2 hodiny (podle síly filetu. Já měla filet silný několik cm, táhla jsem rybu 2hod 15 min.)
  • 4
    Čočku zalijte horkou vodou, přidejte špetku soli a pozvolna vařte do změknutí cca 20 minut. Čočku sceďte.
  • 5
    Na pánvi rozehřejte olej. Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pánve. Opékejte 1-2 minuty. Mezitím nakrájejte cibulku na plátky a přidejte ji k mrkvi. Restujte 1 minutu. Přidejte najemno nasekaný česnek a promíchejte společně s uvařenou čočkou. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a promíchejte.
  • 6
    Rybu opatrně rozbalte. Filet rozdělte a maso naservírujte na čočku.
kategorie
Hlavní chody, Fitness,

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další