Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Tradiční jarní polévka

Tradiční jarní polévka

FoodClub LOGO

Tradiční jarní polévka

Tradiční jarní polévka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 2 vejce
  • očištěná a na hrubo nastrouhaná kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel a kousek celeru)
  • 100 g másla
  • 4–6 lžic dětské krupice
  • očištěné a natrhané kopřivy a popenec (cca 2–3 velké hrsti)
  • hrst čerstvého hrášku (můžou být i nakrájené mladé cukrové lusky) nebo mraženého
  • sůl, pepř na dochucení
  • cca 2 litry vody nebo zeleninového vývaru

Úvod

U nás k jaru neodmyslitelně patří polévka, které doma od nepaměti říkáme tradiční. Když je na stole, jaro je tady. Její součástí jsou totiž mimo jiné mé nejoblíbenější jarní bylinky, a to kopřiva a popenec (moje babička mu říkala opoňka). Mám vzpomínku jako hodně malé dítě, kdy mě právě babička posílala na zahradu, ať se jdu podívat, jestli už tam nějaké bylinky do polévky nenajdu. A pak stála polévka na stole a krásně voněla máslem, zeleninou a právě bylinkami. Vyvolává ve mně emoce tepla domova a právě jakési jistoty, že je tady zase jaro a nový začátek.

Postup

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm zeleninu. Asi po cca 3–5 minutách přidáme krupici a tu do jemně zlatova opečeme. Přidáme obě vejce a necháme společně s krupično-zeleninovou zásmažkou srazit. Zalijeme vodou nebo lépe zeleninovým vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme jemně polévku vařit cca 15 minut. Poté vložíme hrášek a bylinky a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem

Autor receptu

Červený rendlík Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Červený rendlík
Ráda vymýšlím nové recepty, či oprašuji ty staré a zapomenuté. Nejraději používám suroviny, které mi ...
36 nahraných receptů
17 sledujících
http://cervenyrendlik.blogspot.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Červený rendlík Brozová medaile za 10 nahraných receptů
36 nahraných receptů
17 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ráda vymýšlím nové recepty, či oprašuji ty staré a zapomenuté. Nejraději používám suroviny, které mi rostou na zahrádce, nebo v blízkém okolí a maso z blízké rodinné farmy.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další