Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Toskánská polévka jako z restaurace

Toskánská polévka jako z restaurace

FoodClub LOGO

Toskánská polévka jako z restaurace

Toskánská polévka jako z restaurace
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
3 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 500 g italské klobásy bez střívek
  • 3 brambory nakrájené na tlusté hranolky a poté překrojené vejpůl
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 velká bílá cibule nakrájená na kostičky
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 hrnky nasekané kapusty
  • 1 a 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 hrnek vody
  • sůl a pepř na chucení
  • slanina (nemusí být)

Úvod

Tato polévka je takřka esencí Itálie. Pokud ji budete podávat v teplý letní večer, navodí vám atmosféru Toskánského venkova. Hlavní ingrediencí této krémové polévky jsou (italské) klobásy a kapusta. Pokud se vám bude chtít, můžete na vrch přidat i trochu extra křupavosti a chutí v podobě osmahnuté slaniny.

Postup

  • 1
    Klobásu dáme do velké pánve a pečeme na střední až vysokou teplotu, dokud není klobása z obou stran opečená. Cca 5 minut. Dáme stranou.
  • 2
    Tuk z pánve slijeme až na cca 1 polévkovou lžíci, na níž osmahneme cibuli po dobu cca 5 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Cibuli přendáme do většího hrnce. Přidáme česnek cca 1 až 2 minuty restujeme spolu s cibulí. Česnek se nesmí spálit, pouze je třeba aby se rozvoněl.
  • 4
    Přilijeme kuřecí vývar spolu s vodou a přivedeme k varu. Přidáme brambory a vaříme po dobu 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  • 5
    Do hrnce přidáme klobásy a přimícháme i kapustu. Vaříme, dokud se kapusta nerozpadne a klobása neprohřeje- Cca 3 minuty.
  • 6
    Pomalu přimícháme smetanu a ochutnáme. Případně dochutíme solí a pepřem.
  • 7
    Polévku nalijeme do talířů či misek a ihned podáváme.
  • 8
    Volitelné: Osmahněte slaninu, nakrájejte na drobné kousky a posypte jím polévku pro dozdobení.
kategorie
Polévky,

Autor receptu

Filip
Filip
Rád vařím hlavně rychlá jídla, která nejsou šizená. Jíst se dá dobře i když člověk nestojí půl dne na...
5 nahraných receptů
38 sledujících

Původní zdroj: http://12tomatoes.com/2015/01/restaurantinspired-soup-recipe-olive-gardens-zuppa-toscana.html


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Filip
5 nahraných receptů
38 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Rád vařím hlavně rychlá jídla, která nejsou šizená. Jíst se dá dobře i když člověk nestojí půl dne nad plotnou.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další