Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Tortičky s kokosovým krémom a jahodami

Tortičky s kokosovým krémom a jahodami

FoodClub LOGO

Tortičky s kokosovým krémom a jahodami

Tortičky s kokosovým krémom a jahodami
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

na cesto (z ktorého upečieme jednu veľkú, alebo 5-6 menších tortičiek)
  • 100g masla
  • 75g cukru
  • 1 väčšie vajce
  • 125g hladkej múky
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 50ml mlieka
 
na krém
  • 1 smotanu na šľahanie (asi 250ml)
  • 1 kokosový Crème Olé od Dr.Oetkera
  • asi 150g čerstvého syra (cream cheese) alebo jemného tvarohu
 
na ozdobu
  • jahodový džem
  • čerstvé jahody (aspoň 250g, ale čím viac ich bude, tým lepšie)
  • môže byť aj sušený kokos, želatína alebo čokoládová poleva

Postup

  • 1
    Mixérom vymiešame maslo s cukrom do nadýchanej peny, pridáme vajce, múku s kypriacim práškom a obsah vanilkového lusku.
  • 2
    Nakoniec prilejeme mlieko a mixujeme kým nám nevznikne hladké cesto.
  • 3
    To prelejeme do tortových formičiek a pečieme zhruba 20 minút (záleží od veľkosti tortičiek, takže to radšej priebežne kontrolujte) pri 180 stupňoch.
  • 4
    Kým sa nám pečú korpusy, pripravíme si krém. Do takmer vyšľahanej šľahačky pridáme krém Olé a šľaháme ďalej, kým nám nevznikne realtívne hustá hmota. Do nej potom postupne podľa chuti pridávame tvaroh alebo čerstvý syr. Ja som do krému pridala ešte lyžicu jahodového džemu, a preto ho mám taký pekne ružový. Vy to môžete urobiť tiež a odporúčam pridať tam aj lyžicu sušeného kokosu pre ešte výraznejšiu kokosovú chuť.
  • 5
    Keď máme cesto upečené (to zistíte tak, že sa nebude lepiť na špáradlo a na povrchu začne jemne hnednúť) a vychladnuté, začína tá najzábavnejšia časť – zdobenie! Najskôr natrieme korpusy džemom a ozdobíme krémom (ak nemáte cukrárske vrecko, tak ho tam pokojne natrite aj nožom), na ktorý poukladáme celé alebo nakrájané jahody. Tortičky môžme nakoniec poliať čokoládovou polevou alebo želatínou, posypať kokosom a necháme vychladiť.

Autor receptu

Rebeka Dostálková
Rebeka Dostálková
Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s lásko...
4 nahrané recepty
11 sledujících
http://www.fresshion.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Rebeka Dostálková
4 nahrané recepty
11 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s láskou a dbám na čerstvé a kvalitné suroviny. Blogujem (nielen) o jedle na adrese http://www.fresshion.com

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další