Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Teplý hlívový salát se špenátem a tofu

Teplý hlívový salát se špenátem a tofu

FoodClub LOGO

Teplý hlívový salát se špenátem a tofu

Teplý hlívový salát se špenátem a tofu
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

Suroviny na 1 porci:
  • 200 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 1/2 balení uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 3 ředkvičky
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Úvod

Saláty nemusejí být jen přílohou, ale klidně si je můžete dopřát jako hlavní chod. Aby byl ale salát třeba plnohodnotným obědem, musí kromě něčeho zelného obsahovat i nějaké bílkoviny, které Vás zasytí. Skvělým řešením jsou teplé saláty, tento třeba zvládnete do čtvrthodiny a budete potřebovat jen jednu pánvičku.

Postup

  • 1
    Cibuli si nakrájíme najemno, omytou hlívu zase na nudličky a společně dáme restovat na rozehřátou pánvičku s olejem. Zasypeme římským kmínem (kmín a houby jsou podle mě nerozlučná dvojka) a počkáme, dokud cibulka trošku nezezlátne.
    Teplý hlívový salát se špenátem a tofu, krok 1: Cibuli si nakrájíme najemno, omytou hlívu zase na nudličky a společně dáme restovat na rozehřátou pánvičku s olejem. Zasypeme římským kmínem (kmín a houby jsou podle mě nerozlučná dvojka) a počkáme, dokud cibulka trošku nezezlátne.
  • 2
    No a teď už to půjde rychle. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájenou ředkvičku, minutku restujeme a na závěr přidáme špenát, který na pánvičce necháme jen lehce "povadnout", osolíme, opepříme a je hotovo!
    Teplý hlívový salát se špenátem a tofu, krok 2: No a teď už to půjde rychle. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájenou ředkvičku, minutku restujeme a na závěr přidáme špenát, který na pánvičce necháme jen lehce "povadnout", osolíme, opepříme a je hotovo!

Autor receptu

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Broccolicious
Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/
114 nahraných receptů
50 sledujících
http://www.broccolicious.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
114 nahraných receptů
50 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další