Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

FoodClub LOGO

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 200 g ricotty (syrovátkový sýr)
  • 190 g zakysané smetany (1 kelímek)
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce pšeničných klíčků
  • 2 hrsti sladkého drobného ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 1 polévková lžíce strouhaného kokosu (nemusí být)

Úvod

Z uvedeného množství jsou 2 porce.

Postup

  • 1
    Pšeničné klíčky upražíte na teflonové pánvi dozlatova – vsypete je na suchou pánev bez tuku a stále mícháte. Klíčky budou postupně měnit barvu. Až bude barva zlatavá (ne hnědá), hned klíčky přesypete do mísy – nenechávejte je v pánvi, zbytkové teplo by je mohlo připálit.
  • 2
    Do mísy k opraženým klíčkům přidáte cukr, ricottu, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháte.
  • 3
    Do skleničky, misky či poháru dáte na dno trochu ovoce a doplníte polovinou ochucené smetany. Vršek dezertu dozdobíte ovocem a můžete ještě posypat strouhaným kokosem. Stejně vytvoříte i druhý pohár.
  • 4
    Je dobré (ne však nutné) nechat dezert odpočinout alespoň půl hodiny v lednici – chuť nasládlých upražených klíčků se krásně prolne se smetanovým základem a vytvoří jemně „sušenkovou“ příchuť.

Autor receptu

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
minimalistická kuchařka
Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstv...
16 nahraných receptů
2 sledující
https://www.minimalisticka-kucharka.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstvých sezónních surovin, s minimem ingrediencí, jednoduše a rychle - www.minimalisticka-kucharka.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další