Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Štíhlá celozrnná pizza

Štíhlá celozrnná pizza

FoodClub LOGO

Štíhlá celozrnná pizza

Štíhlá celozrnná pizza
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

Těsto:

  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g hladké mouky
  • ½ lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 220–250 ml vody

 

Bylinkové sugo:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g (tj. polovina plechovky) loupaných rajčat
  • ½ stroužku česneku
  • tymián, bazalka, oregano
  • sůl

 

Náplně:

1)      Tofu, cherry rajčata, olivy

2)      Tuňák, jarní cibulka, parmezán

3)      Sušená šunka, cuketa, houby, parmezán

4)      Další chutě jsou na vás.

Úvod

Křupavá lehká pizza hotová během chvíle. S náplní dle vašich představ a bez vysoké energetické vydatnosti. Vhodná pro lehčí oběd anebo večeři.

Postup

  • 1
    Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250 ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.
  • 2
    Připravíme si bylinkové sugo: na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
  • 3
    Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.
  • 4
    Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na „pizzu“ dávat.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečicím papírem.
  • 6
    Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7–10 minut zapéct.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další