Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

FoodClub LOGO

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Na přípravu

  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • 2 cibule
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g žampionů
  • čerstvá petrželka nebo tymián
  • sůl, pepř
  • olivový olej

 

 

Úvod

Snadný a chutný recept, který přinese do vašeho jídelníčku svěží závan francouzské kuchyně.

Postup

  • 1
    Kuřecí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a opečte dozlatova na olivovém oleji.
  • 2
    Ve větším hrnci poduste opečené maso společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Až cibule změkne a zesklovatí, přidejte do hrnce kuřecí vývar, vylisovaný česnek a rajčata. Přikryjte pokličkou a za občasného míchání nechte dvacet minut vařit.
  • 3
    Po dvaceti minutách přidejte žampiony nakrájené na silnější plátky, celou směs zalijte bílým vínem a vařte na silném ohni dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Hotový pokrm při servírování posypejte čerstvou petrželkou nebo tymiánem. Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s polentou.

Doplňující informace

Místo čerstvých rajčat můžete použít i loupaná rajčata z plechovky, případně rajčatový protlak.

Autor receptu

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Zdravé recepty
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, di...
26 nahraných receptů
146 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Zdravé recepty Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
146 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou zdravé, diabetické, vegetariánské a další.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další