Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

FoodClub LOGO

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

Noky:

  • 90 g čerstvého špenátu
  • 80 g ricotty
  • 1 vejce
  • 120 g hladké mouky + na pomoučení
  • sůl

 

Na dokončení:

  • 200 g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílých a černých sezamových semínek
  • 10 cherry rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Úvod

Barevné a chutné kombinace osvěží váš jídelníček. Křupavý lilek se semínky pozvedne noky k dokonalosti.

Postup

  • 1
    Troubu zapněte na horní žár na 220 °C. Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Lilek osolte a lehce opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Poté rozložte lilek na plech vyložený pečicím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka.
  • 2
    Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte.
  • 3
    Do hrnce dejte vařit vodu na noky.
  • 4
    Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Poté směs osolte a zahustěte moukou. Pomoučete si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Z válečku ukrajujte asi 1–2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte pomoučenýma rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou. (Celkem byste měli získat asi 24 ks.)
  • 5
    Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.
    Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem, krok 5: Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další