Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

FoodClub LOGO

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 200g těstovin (dle výběru, nejlepší jsou špagety)
  • cca 100g sýru Pecorino Romano
  • celý pepř dle chuti 

Úvod

Různé postupy Postupy na uvaření těchto špaget jsou obecně tři. Opět každý Ital vám bude tvrdit, že právě ten jeho je ten jediný správný. První verze je ta, že si stranou necháte trochu vody z těstovin. Těstoviny normálně zcedíte a v míse pak k nim přidáváte postupně vodu, sýr a pepř a postupně promícháváte až se vám vytvoří pěkný krém. Další varianta je ta, že v misce stranou smícháte trochu vody z těstovin společně se sýrem a pepřem a vytvoříte krémovou omáčku. Těstoviny uvaříte hodně al dente, zalijete kapkou olivového oleje a na mírném ohni je v pánvi postupně smícháte s omáčkou, která vám pak vytvoří opět krém. Třetí varianta se vyznačuje tím, že těstoviny vůbec necedíte! Naopak, jakmile je vyndáte al dente, použijete takovou tu velkou speciální vařečku a dáte stranou do mísy i právě společně s vodou, ve které se vařily. Všechno potom opět pěkně promícháte s pepřem a sýrem. Pozor za studena, nevaří se na pánvi. Pokud je potřeba, přidáte ještě trochu vody z těstovin nebo sýr a vytvoříte tak krémovou omáčku.

Postup

  • 1
    Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si rozdrťe velké množství pepře a smíchete ho s nastrouhaným pecorinem. Dejte si stranou dostatek vody z těstovin těstoviny neceďte, ale jakmile jsou „al dente“ tak je přendejte stranou do mísy. Přimíchejte do nich postupně sýr a pepř.
  • 2
    Těstoviny neceďte, ale jakmile jsou „al dente“ tak je přendejte stranou do mísy. Přimíchejte do nich postupně sýr a pepř.
  • 3
    Pokud je potřeba přidejte ještě trochu té vody z těstovin nebo eventuelně sýr, pokud by těstoviny byly moc suché. Podávejte teplé a s dobrým vínem.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další