Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

FoodClub LOGO

Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 5 velkých čerstvých rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • 500 g těstovin spaghetti 
  • sůl
  • pepř 
  • pár lístků bazalky 
  • tvrdý strouhaný sýr Gran Moravia
  • panenský olivový olej

Úvod

Spaghetti al pomodoro jsou jedním z mých nejoblíbenějších receptů. Jsou svěží, jednoduché a opravdu velmi dobré. Je to skvělé letní jídlo, které zasytí, ale je lehké. Základní a téměř jedinou surovinou jsou čerstvá rajčata.

Postup

  • 1
    Rajčata umyjte, odkrojte z rajčat stopku a na druhé straně na nich nakrojte lehce křížek (to aby se pak slupka dobře sloupávala). Dejte rajčata vařit do vroucí vody (bez soli) na maximálně 30 sekund. Rajčata vyndejte, opláchněte studenou vodou a sloupněte slupku.
  • 2
    Mezitím vezměte oloupaný česnek, každý stroužek rozmáčkněte a dejte jej smažit na pánev do olivového oleje (cca 6 lžic). Zezlátlý česnek potom vyndejte. Přilejte do pánve bílé víno (je potřeba vše smažit na silném ohni, aby se víno dostatečně vypařilo).
  • 3
    Rajčata nakrájejte na kostky a přihodťe je smažit na pánev společně s bazalkou (buď nakrájené nadrobno, nebo celé lístky, ty se pak na konci vyndají). Omáčku potom osolte a opepřete a vařte ji na mírném ohni. Čas od času míchejte. Dejte vařit vodu na těstoviny (osolte ji).
  • 4
    Do vroucí vody dejte vařit těstoviny. Trošku vody z těstovin můžete nalít do omáčky v pánvi. Až jsou těstoviny hotové, tak je zceďte a smíchejte v pánvi s omáčkou. Podávejte posypané strouhaným sýrem Gran Moravia a se sklenkou bílého vína.

Doplňující informace

TIP: Do omáčky můžete přidat i cibulku nakrájenou nadrobno (tzv. „soffritto“) – jednodušše ji osmahněte s česnekem a postupujete stejně.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další