Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Sorbet z černého rybízu a máty

Sorbet z černého rybízu a máty

FoodClub LOGO

Sorbet z černého rybízu a máty

Sorbet z černého rybízu a máty
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 150 ml vroucí vody
  • 150 g sladidla (med/cukr nebo mix)
  • 500 g černého rybízu
  • 15–20 stonků máty i s lístky
  • 3 lžíce citronové šťávy

Úvod

Urodilo se nám poměrně hodně černého rybízu. Tak na to koukám a přemýšlím, co s tím... Džem už mám, na šťávu toho tolik potřebovat nebudu a do mrazáku se mi to moc dávat nechce... I když bych to do mrazáku vlastně dát mohla, ale v trošku jiné podobě...

Postup

  • 1
    V menším hrnci rozpusťte cukr/med ve vroucí vodě. Přiveďte k varu, pak hned stáhněte a vložte mátu – stonky a lístky zvlášť. Nechte v sirupu louhovat do vychladnutí – pak se zbavte stonků.
  • 2
    Přisypte omyté kuličky černého rybízu a povařte 4–5 minut, dokud krásně nepustí šťávu. Pak tyčovým mixérem rozmixujte.
  • 3
    Volitelný krok: Přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek a slupiček.
  • 4
    Vmíchejte citronovou šťávu, nechte trochu vychladnout, nalijte do vhodné misky a dejte zmrazit. Pokud máte zmrzlinovač, neváhejte ho použít. Není ale nutný.
  • 5
    Servírovat můžete se šlehačkou nebo řeckým jogurtem.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další