Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Smetanová lučina

Smetanová lučina

FoodClub LOGO

Smetanová lučina

Smetanová lučina
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 1 velká hollandie
  • 1 smetana

 

Úvod

Po vyzkoušení všech možných receptů na domácí lučinu, je tenhle recept absolutní vítěz!

Postup

  • 1
    Jednu velkou hollandii důkladně promíchám s jednou šlehačkou. Nemusí to být nutně hollandie, ale mně se z těchto hutných jogurtů zdá nejkvalitnější. V této fázi můžete přidat i sůl. Pokud chcete sýr použít na sladko, třeba do dezertů, sůl vynecháte.
  • 2
    Utěrkou si vyložím sklenici, nejlépe s víčkem a směs do ní naliji. Povytáhnu utěrku a zagumičkuji, aby mi odkapávala syrovátka.
    Smetanová lučina, krok 2: Utěrkou si vyložím sklenici, nejlépe s víčkem a směs do ní naliji. Povytáhnu utěrku a zagumičkuji, aby mi odkapávala syrovátka.
  • 3
    Nechám vykapat přes noc a ráno už mažeme na chleba. Můžete promíchat s různými bylinkami.

Doplňující informace

Sýr se dobře roztírá a myslím, že se to s kupovanou lučinou nedá srovnat. O ceně ani nemluvím :). Syrovátku lze použít na zadělání chleba nebo koláčů :).

Autor receptu

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pro lásky z lásky
Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu...
26 nahraných receptů
8 sledujících
https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
8 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/ najdete i příkrmy a vše kolem nich pro ty úplně nejmenší :).

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • ronaldino
    4. Květen 2017 13:57
    Dělal jsem ji podobně, ale lepší a zdravější je z holandie a stačí méně tučná smetana. Směs ochutím i česnekem a plátýnko dám do cedníku a lehce zatížím. Do rána je hotová a není tak řídká. Mám raději mírně kořeněnou. Ronaldino

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další