Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Smažené sajgonky (jarní závitky)

Smažené sajgonky (jarní závitky)

FoodClub LOGO

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Smažené sajgonky (jarní závitky)
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • po 1 hrsti listového špenátu, salátu hlávkového a čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1/3 velké cukiny
  • 1 cibule
  • 1 sáček hnědé rýže
  • balení rýžového papíru
  • sambal nebo cayenský pepř – pouze trošku
  • sůl, kari, sójová omáčka
  • olej na smažení
 

Úvod

Výborné sajgonky ve veganské verzi. Náplň tvoří pouze zelenina a hnědá rýže. Jídlo je sice tučnější díky smažení v hlubokém oleji, ale neodolatelné. Závitky můžete jíst jako hlavní chod s přílohou, k salátu nebo takto samotné. Výborně chutnají s ostrým veganským dipem. Sajgonek dělám vždy plný tác, sní se rychleji, než jsem předpokládala. Do náplně můžete zužitkovat prakticky jakoukoli zeleninu, co Vám zůstala v lednici – od salátů, po cukiny a mrkve, petržel, květák, dokonce i špenát, rajčata či ředkvičky. Vyzkoušeno mám mnoho druhů náplní, dobré je také přidat tofu natural.

Postup

  • 1
    Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na trošce oleje, poté podlejeme troškou vody a dusíme doměkka. Směs dochutíme solí, sambalem, nebo pepřem, kari a sójovou omáčkou.
  • 2
    Sáček hnědé rýže uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 3
    Zeleninu a rýži smícháme a vznikne nám směs, kterou plníme rýžový papír.
  • 4
    Rýžový papír krátce namočíme ve vodě, dáme na prkénko, střed naplníme asi 2 lžícemi směsi do podlouhlého tvaru, zahneme rohy po podlouhlé straně náplně a rolujeme na tenčí a delší roličku. Závitek si odložíme na talíř a pokračujeme s dalšími roličkami.
  • 5
    Poté je postupně smažíme ze všech stran dozlatova a servírujeme. Doporučuji nechat chvíli okapat na papírovou utěrku.
    Smažené sajgonky (jarní závitky), krok 5: Poté je postupně smažíme ze všech stran dozlatova a servírujeme. Doporučuji nechat chvíli okapat na papírovou utěrku.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další