Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Sladkokyselé kuře v těstíčku

Sladkokyselé kuře v těstíčku

FoodClub LOGO

Sladkokyselé kuře v těstíčku

Sladkokyselé kuře v těstíčku
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1 větší kuřecí prso
  • půlka zelené papriky
  • půlka červené papriky
  • plechovka ananasu (všechna šťáva, polovina kousků)
  • 3 jarní cibulky
  • olej ke smažení

Těstíčko:

  • 3 lžíce škrobu
  • půl lžičky sušeného česneku
  • půl lžičky sušené cibule 
  • sůl + pepř
  • 2 špetky mletého zázvoru
  • 2 špetky mleté papriky
  • 1 vejce

Omáčka:

  • 1 sklenice (200–250ml) ananasové šťávy (použijte tu z konzervy)
  • 1 vrchovatá lžička škrobu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa (já zkombinovala rýžový a jablečný, zkuste ale i vinný)
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • stroužek česneku
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté papriky

Úvod

Znáte to – jdete do čínské restaurace (bufetu), objednáte si sladkokyselé kuře a jen přemýšlíte, jak si tu dobrotu udělat sami doma...

Postup

  • 1
    Nejprve si připravte omáčku. Česnek nakrájejte na tenké plátky. V menším rendlíku smíchejte všechny ingredience. Ponechte si jen škrob a trochu ananasové šťávy, ve které škrob rozmíchejte. Přiveďte směs k varu, pak ztlumte plamen. Vlijte škrobový ananasový džus. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte cukrem/octem tak, aby vám to vyhovovalo.
  • 2
    Zeleninu nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na plátky. Rozehřejte pánev, kápněte do ní trochu oleje, přidejte ananasové kousky, papriku a většinu jarní cibulky a orestujte tak 3–5 minut.
  • 3
    Smíchejte zeleninu s omáčkou.
  • 4
    Nakrájejte kuřecí maso na kousky (1,5–2 cm velké). Pokud máte sušenou cibuli na kousky, rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte všechno koření se škrobem. Maso lehce osolte a obalte v ochuceném škrobu.
  • 5
    Rozehřejte si olej v pánvi (nebo fritovacím hrnci). Rozšlehejte vajíčko. Když je olej dostatečně horký, kuřecí kousky se škrobem dejte do vajíčka a rychle osmažte, cca 2 minuty z každé strany.
  • 6
    Podávejte s rýží, posypané zbytkem jarní cibulky.

Doplňující informace

Místo (nebo spolu s) paprikou zkuste dát mrkev nakrájenou na kolečka a hrášek.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další