Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Sekaná s pivní marinádou

Sekaná s pivní marinádou

FoodClub LOGO

Sekaná s pivní marinádou

Sekaná s pivní marinádou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Sekaná:

  • 150g slaniny
  • 2 najemno nakrájené cibule
  • 500g mletého vepřového masa
  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 starší rohlíky
  • 100ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Marináda na potírání:

  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké červené papriky

Další ingredience:

  • 4 vejce

Postup

  • 1
    Cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme na pánvi a necháme trochu pustit tuk. Přidáme cibulku a necháme opékat. Slanina ani cibulka se nám nesmí opéct tak, aby měli kůrku, jinak nebudou v sekané dobré. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme do rohlíků nasáknout. Poté vymačkáme.
  • 3
    Do mísy vložíme mleté masa a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začneme rukama míchat a přidávat další ingredience, slaninu s cibulkou, prolisovaný česnek, sůl a pepř dle vlastní chuti, majoránku, hořčici. Pokud je směs moc mazlavá, přidáme trochu strouhanky.
  • 4
    Když maso drží pohromadě přendáme ho na vál a rukama dále zpracováváme. Než ho dáme do pekáče, párkrát s ním uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.
  • 5
    Maso vytvarujeme do tvaru šišky. Pokud máte rádi v sekané vejce, uvařte 4 vejce na tvrdo. Do šišky masa hřbet ruky uděláme "kanálek", kam vložíme vejce a zahrneme je masem, aby byla zcela schovaná. Maso uhlaďte rukama namočenými ve studené vodě.
    Sekaná s pivní marinádou, krok 5: Maso vytvarujeme do tvaru šišky. Pokud máte rádi v sekané vejce, uvařte 4 vejce na tvrdo. Do šišky masa hřbet ruky uděláme "kanálek", kam vložíme vejce a zahrneme je masem, aby byla zcela schovaná. Maso uhlaďte rukama namočenými ve studené vodě.
  • 6
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si marinádu. V hrnečku smícháme všechny ingredience na marinádu a dobře rozmícháme. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji marinádou a podlijeme trochou vody. Pekáč si můžeme vyložit pečícím papírem, lépe se pak myje :-).
    Sekaná s pivní marinádou, krok 6: Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si marinádu. V hrnečku smícháme všechny ingredience na marinádu a dobře rozmícháme. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji marinádou a podlijeme trochou vody. Pekáč si můžeme vyložit pečícím papírem, lépe se pak myje :-).

Doplňující informace

Místo vody na podlévaní můžeme použít pivo, dodá šťávě výbornou pikantní chuť a na sekané se udělá kůrčička.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pavla M.
Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou st...
16 nahraných receptů
6 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
6 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou stranu, ale ráda zkouším něco nového, v tom mi zase pomáhá manžel, který je kuchař a učí mě nové věci

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další