Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

FoodClub LOGO

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • Hovězí maso – vařený váleček ze zadního
  • Salát little gem

Zálivka / žampiony

  • 1 lžíce olivového oleje
  • Oříšek másla
  • 1 malá šalotka
  • 5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
  • 4cl červeného vína
  • ½ lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
  • Sůl
  • Tymián

Úvod

Křehké listy salátu s pikantními kuličkami černého pepře…a to za doprovodu lahodných žampionů spolu s masíčkem.

Postup

  • 1
    Salát little gem rozřízneme podélně na polovinu, vykrojíme košťálky a rozprostřeme salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrneme.
  • 2
    V mističce promícháme lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máme sušený, rozdrobíme špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máme-li čerstvý, pokrájíme lístky z jedné snítky najemno. Promícháme a odložíme.
  • 3
    Z válečku vařeného masa odkrojíme pár jemných plátků masa, které poskládáme mezi lístky salátu.
  • 4
    Šalotku nakrájíme na jemné plátky. Na malé pánvičce rozehřejeme oříšek másla a šalotku zpěníme. Přidáme žampiony, prohodíme a cca po minutě zalijeme vínem. Promícháváme a restujeme, dokud se víno zcela nevypaří.
  • 5
    Salát zalijeme dresingem a poté dozdobíme žampiony se šalotkou.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další