Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Rychlý nakládaný květák v pikantním nálevu

Rychlý nakládaný květák v pikantním nálevu

FoodClub LOGO

Rychlý nakládaný květák v pikantním nálevu

Rychlý nakládaný květák v pikantním nálevu
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • menší květák
  • mrkev
  • lžička kurkumy
  • lžička kari koření
  • lžička chilli vloček
  • sklenice s uzávěrem (0,7 l)

nálev

  • 350 ml studené vody
  • 50 ml octa (5%)
  • lžička soli

Úvod

Když Arabové nakládají zeleninu, nijak se neomezují a nakládají opravdu všechno, co jim příjde pod ruku – okurky, červená i zelená rajčata, artyčoky, papriky, lilek, zelí, tuřín, cibuli, česnek, okru, červenou řepu, kedlubny, olivy, vodnici nebo třeba ředkvičky či květák s mrkví, což je téma dnešního receptu a má oblíbená varianta, doporučuji vyzkoušet! Všechna zelenina se na blízkovýchodě nakládá bez jakékoliv tepelné úpravy a bez cukru. Prostě se jen všechno naháže do sklenice, přidá se koření, voda, ocet, sůl, někdy bylinky, a je hotovo.

Postup

  • 1
    Opláchnutý květák rozeberte na menší růžičky, očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka.
  • 2
    Květák i mrkev dejte do misky a zasypte kurkumou, kari kořením a chilli, pořádně promíchejte, aby se zelenina pěkně obalila kořením.
  • 3
    Vodu, ocet a sůl smíchejte.
  • 4
    Zeleninu přendejte do sklenice i se vším kořením a zalijte nálevem (až po okraj).
  • 5
    Zavíčkujte a pořádně prohrkejte.
  • 6
    Asi dva dny nechte stát na kuchyňské lince, během dne několikrát prohrkejte.
  • 7
    Potom nechte asi 5 dní uložené v chladu a můžete podávat.

Doplňující informace

Takto naložený květák vydrží v chladu i několik měsíců.

Autor receptu

Primal/Paleo lifestyle Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Primal/Paleo lifestyle
Primal/Paleo jako životní styl - vaření bez lepku, přidaného cukru a problémových potravin. Zdravé re...
26 nahraných receptů
67 sledujících
http://www.green-almonds.weebly.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Primal/Paleo lifestyle Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
67 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Primal/Paleo jako životní styl - vaření bez lepku, přidaného cukru a problémových potravin. Zdravé recepty z kvalitních surovin a čerstvých potravin, vliv arabské kuchyně. http://www.green-almonds.weebly.com

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další