Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Rychlé domácí tortilly

Rychlé domácí tortilly

FoodClub LOGO

Rychlé domácí tortilly

Rychlé domácí tortilly
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

těsto

  • 750 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 450 ml vody
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky cukru

Úvod

Máte chuť na mexickou kuchyni, ale nechce se Vám do obchodu pro tortilly? S tímto jednoduchým a rychlým receptem si vytvoříte své vlastní, a to ze základních surovin, které se najdou v každé domácnosti.

Postup

  • 1
    V teplé vodě rozpusťte kvasnice a cukr, směs nechte deset minut odležet.
  • 2
    Postupně přidejte ostatní přísady a vyhnětejte z nich těsto. To by nemělo být příliš řídké ani tuhé, ale naopak hladké, vláčné a pružné. Hotové těsto nechte dvacet minut odležet.
  • 3
    Odleželé těsto rozdělte na šestnáct stejných dílů a každý kousek vyválejte na jemně pomoučeném vále. Nejlepší tortilly získáte, když z těsta vytvoříte co nejtenčí placky.
  • 4
    Na středně silném plameni si rozehřejte pánev a každou tortillu na ní z obou stran opečte. Každou placku opékejte zvlášť. Že jsou tortilly hotové, poznáte tak, že se začnou na pánvi nafukovat.
  • 5
    Hotové tortilly by měly být měkké a připravené k naplnění Vaší oblíbenou masovou směsí nebo zeleninou.

Doplňující informace

Neopékejte tortilly příliš dlouho, mohly by totiž příliš ztvrdnout a nešly by pak zamotat.

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Původní zdroj: http://moirecepti.mk/post/%D0%B3%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%99%D0%B0/


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další