Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Risotto s červeným vínem

Risotto s červeným vínem

FoodClub LOGO

Risotto s červeným vínem

Risotto s červeným vínem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio cca 250g
  • silný kuřecí vývar cca 600ml (kolik bude stačit)
  • čerstvý tymián a rozmarýn (špetka)
  • červené víno cca 3dc
  • cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou)
  • máslo cca 3cm kostka
  • strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
  • kapka olivového oleje 

Postup

  • 1
    Osmahněte na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte tymián a rozmarýn. Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.
  • 2
    Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.
  • 3
    Rýži zalijte vínem a nechte ho vypařit. Postupně potom přidávejte horký vývar do rýže a průběžně míchejte (nalijete pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháte vstřebat – takto pokračujete). Rýže se takto vaří cca 18-20min.
  • 4
    Jakmile je rýže „al dente“ dáte ji stranou, opepříte, přidáte malou kostku másla (cca 2cm) a větší hrst nastrouhaného sýra a pomalu do rýže vmícháte a necháte chvilku odpočinout. Podávejte posypané sýrem.

Doplňující informace

Existuje také jeho varianta s použitím červené čekanky, kterou jednoduše nakrájíte nadrobno a přidáte smažit na másle k cibulce.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další