Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Risotto alla parmigiana

Risotto alla parmigiana

FoodClub LOGO

Risotto alla parmigiana

Risotto alla parmigiana
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • cca 200 g italské rýže Carnaroli nebo Arborio 
  • cca 1 l domácího hovězího vývaru (někdo používá i zeleninový, je dietnější)
  • tvrdý sýr Gran Padano 
  • 1/2 cibule
  • bílé víno (cca půl skleničky)
  • 20 g másla

Postup

  • 1
    Na rozpuštěném másle osmahněte dozlatova cibulku (vařte na silném ohni).
  • 2
    K cibulce přidejte rýži a pěkně ji opražte. Pak přidejte víno a nechte ho vypařit (tak nějak to poznáte, až se rýže začne pomalu přilepovat znovu k hrnci). Potom postupně přidávejte ještě teplý vývar (přidávejte vždy po částech, počkejte, až se ten předešlý díl vsákne). Rýže se vaří cca 18–20 minut.
  • 3
    Risotto je hotové, až krásně zkrémovatí a rýže bude „al dente“.
  • 4
    Hotové risotto odstavte, nasypte do něj jednu hrst nastrouhaného sýra a jeden malý kousek másla (asi jako lískový oříšek). Pěkně to spolu promíchejte (Italové tomuhle procesu říkají „mantecatura“). A podávejte posypané nastrouhaným sýrem nadrobno, nebo na plátky.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • janet59
    18. Červenec 2015 16:56
    tohle rizoto je super, naučili nás to také v Itálii, jen jsme ještě dávali šunku a žampiony a cibulku na pánvičku a do hotové rýže jsme polovinu přimíchali a polovinu pak nahoru na rizoto a posypat parmazánem . H.
  • Ilove Italy
    30. Březen 2016 20:07
    Super! Tak mám radost..taky patří mezi moje oblíbené :-)

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další