Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

FoodClub LOGO

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

 

  • cca 10-15 ks cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • balzamico ocet
  • třtinový cukr
  • 30 g másla do lívanečků
  • 3 vejce  - žloutky a bílky zvlášť 
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu + 50 g strouhaného parmazánu navíc do ricottové směsi 
  • kousek másla na pánev
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • 350 g ricotty na lívanečky
  • cca 100 g ricotty zvlášť

Postup

  • 1
    Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.
    Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty, krok 1: Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.
  • 2
    Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.
  • 3
    Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g a lehce vmícháme sníh.
  • 4
    Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.

Autor receptu

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Cucinare con amore
Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně ...
110 nahraných receptů
51 sledujících
http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
110 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně je mému srdci nejbližší a proto většina receptů je právě na italskou kuchyni.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další