Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Restovaná ryba s hráškovým pyré

Restovaná ryba s hráškovým pyré

FoodClub LOGO

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Restovaná ryba s hráškovým pyré
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

Pyré:

 
  • 1 lžíci másla

  • 2 velké jarní cibulky pokrájené na kolečka

  • 1 pokrájený salát little gem (vypadá to jako srdíčko ledového salátu)

  • 350 g mraženého hrášku

  • 1 hrst petrželky

  • 100 ml bílého vína

  • 6 lžic smetany ke šlehání

  • sůl

  • pepř

 

Ryba:

 
  • 400 g filetu z bělomasé ryby (dávala jsem candáta)

  • 1 lžíce másla

  • sůl

  • pepř

 

Zálivka:

 
  • 1 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa

  • 100 ml olivového oleje extra virgin

  • 1 hrst petrželky

  • sůl

  • pepř

Úvod

Venku božsky a i největší kuchařky tráví léto radši venku u vody nebo prostě někde jinde než u sporáku, takže na nějaký dlouhý vaření nemá většina z nás čas ani chuť. Narazila jsem na tenhle jednoduchý a rychlý recept, který u nás docela zabodoval, tak se podělím. :)

Postup

  • 1
    Na másle pozvolna opeču pokrájenou jarní cibulku do změknutí. Přidám salát, hrášek, petrželku, víno, osolím a opepřím. Nechám pomalu dusit 10 minut. Pak vmíchám smetanu a celé to rozmixuju na pyré. Nechám přikryté na vypnutém sporáku, aby mi to nevychladlo.
  • 2
    Rybu rozdělím na porce. Osolím, opepřím a orestuji na másle.
  • 3
    Mezitím si připravím zálivku. Na jemno pokrájím petrželku a prošlehám s octem, olejem, pepřem a solí.
  • 4
    Hráškové pyré podávám s rybou a vše pokapu připravenou zálivkou.

Doplňující informace

❥Vždy začínám restovat na straně s kůží a chvilku podržím obracečkou. Tak se mi ryba nezkroutí. ❥Pokud si troufnete nebo milujete bylinky a experimentování, dejte místo petrželky mátu. ❥Nikdy zeleninu předem nerozmrazuju. Lépe se s ní vaří a drží tvar. Což se hodně hodí u receptu, kde je tvar vyžadován. ;)

Autor receptu

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pro lásky z lásky
Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu...
26 nahraných receptů
8 sledujících
https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
26 nahraných receptů
8 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/ najdete i příkrmy a vše kolem nich pro ty úplně nejmenší :).

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další