Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Řecké pasticcio

Řecké pasticcio

FoodClub LOGO

Řecké pasticcio

Řecké pasticcio
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400g mletého masa (nejlépe jehněčí, popř. hovězí)
  • plechovka krájených rajčat
  • 2 lžičky sušeného oregána + hrst čerstvého
  • půl lžičky skořice
  • půl lžičky muškátového oříšku
  • 4 hřebíčky
  • sůl+pepř
  • 300g kolínek
  • 2 vejce
  • 250g řeckého jogurtu
  • 70g feta nebo balkánského sýru
  • 30g strouhaného parmazánu

Postup

  • 1
    Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahněte nakrájenou cibulku, dokud nezesklovatí, pak přidejte na plátky nakrájený česnek a smažte další minutu.
  • 2
    Přidejte maso a za občasného promíchání počkejte, dokud nezhnědne. Rozbijte vařečkou jakékoli vetší "hrudky" mletého.
  • 3
    Zatímco se maso opéká připravte si koření. Ve hmoždíři rozdrťte hřebíček na prášek - půjde to lépe, když k němu přidáte mletou skořici a sušené oregáno.
  • 4
    Nasypte všechno koření k masu a přidejte plechovku rajčat. Nechte vařit, pak ztlumte a nechte probublávat dokud se většina tekutiny z rajčat neodpaří.
  • 5
    Mezitím v jiném hrnci uvařte kolínka podle návodu a zceďte.
  • 6
    V míse smíchejte vajíčka, jogurt a rozdrobený sýr feta. Směs osolte a opepřete.
  • 7
    Do zapékací mísy dejte hotovou masovou směs, lehce upěchujte vařečkou. Nalijte na to asi čtvrtinu množství jogurtové směsi a rozetřete. Na to nasypte vařená kolínka. Zalijte zbytkem jogurtové směsi.
  • 8
    Posypte sýrem. Pečte asi 30 minut na 190°C nebo dokud vršek nezhnědne.

Doplňující informace

Koření se vážně nemusíte bát, jen ho nedávejte víc, než je uvedeno v receptu.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další