Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

FoodClub LOGO

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

Knedlík:

  • 200ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 žloutek
  • 400g hrubé mouky
  • 1 rohlík
  • 15g droždí

Omáčka:

  • 1kg předního hovězího masa
  • 30g sádla
  • 1 velká cibule + 1 malá cibule
  • velký rajčatový protlak
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 30g hladké mouky
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • ocet / citronová šťáva
  • cukr
  • 30% smetana ke šlehání

Úvod

Moje nejoblíbenější omáčka na světě... recept mám opět od své babičky :-)

Postup

  • 1
    Nejprve si dáme dělat knedlíky, já dělám těsto v pekárně. Ingredience vložíme do pekárny v následujícím pořadí - vlažné mléko, žloutek, rozdrobené droždí, mouku. Do mouky si uděláme důlek, nasypeme do něj sůl a zahrneme. Zapneme na program těsto. Asi 3 minuty po začátku programu přidáme rohlík nakrájený na kostky. Když je těsto zpracované a vykynuté, přendáme na vál, propracujeme rukama a rozdělíme na 2 stejné díly, které vytvarujeme do šišek. Necháme ještě 15-30 minut kynout pod utěrkou. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. V půlce knedlíky otočíme. Po vyndání z vody ihned knedlíky propíchejte vidličkou nebo špejlí, aby se nesrazily.
  • 2
    Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kuličkami pepře, nového koření, bobkovými listy a malou celou cibulí. Prakticky postupujte jako když děláme vývar. Když je maso měkké, vyndáme ho a vývar si přecedíme přes síto, aby nám zůstal čistý vývar bez koření.
  • 3
    Na omáčku si připravíme větší hrnec. Na sádle zpěníme cibulku nakrájenou na jemno. Když nám cibulka trochu zesklovatí, přidáme protlak a osmahneme, pozor aby se nám nepřipálil. Zalijeme vývarem z hovězího, rozmícháme a provaříme. Podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme asi 2-3 lžíce octa a asi 3 lžíce cukru, záleží na každém, jak kdo má rád omáčku sladkou a kyselou. Ocet můžeme nahradit i citronovou šťávou. Necháme provařit asi 15 minut.
  • 4
    Z mouky a vody si připravíme zahušťovadlo, které pomalu za stálého míchání přilijeme do omáčky. Necháme asi 15 minut pořádně provařit. Občas zamíchejte aby se vám mouka nepřichytla na dně.
  • 5
    Nakonec do omáčky přilijeme asi půlku kelímku smetany, kdo má rád smetanovější omáčku přilije celý kelímek. Jakmile přidáme smetanu, už nevaříme.
  • 6
    Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou, s houskovými knedlíky. Dobrou chuť :-)
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pavla M.
Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou st...
16 nahraných receptů
6 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
6 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou stranu, ale ráda zkouším něco nového, v tom mi zase pomáhá manžel, který je kuchař a učí mě nové věci

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další