Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Rajčatovo papriková pomazánka

Rajčatovo papriková pomazánka

FoodClub LOGO

Rajčatovo papriková pomazánka

Rajčatovo papriková pomazánka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 2 balení slunečnicových semínek (2 x 90 g)
  • 1 mrkev
  • 2 nožičky lahůdkové cibule
  • půlka bílé cibule
  • půlka malého pórku
  • 1 velké rajče
  • koření sladká paprika, asi 2 lžíce
  • 1 lžička sambalu (lze zaměnit s cayenským pepřem, ale v tom případě max. 1/8 lžičky)
  • sůl

Úvod

Skvělá pomazánka se základem ze slunečnicových semínek je vhodná pro vegetariány a vegany nebo prostě jen pro ty, co kvůli laktóze musí zapomenout na klasické či pomazánkové máslo a sýry. Tato pomazánka je pikantnější a hodí se perfektně i na topinky. Obsahuje sambal – recept najdete také v mých receptech.

Postup

  • 1
    Večer: Semínka namočte přes noc do vody. Některé zdroje uvádějí alespoň 4 hodiny, mně osobně se vždy osvědčilo přes noc.
  • 2
    Druhý den: Rajče nařízněte u špičky (ne u stopky) do velkého kříže a minutku spařte ve vroucí vodě, slupku pak lépe odstraníte malým nožíkem.
  • 3
    Mezitím si do mixéru vložte semínka s trochou vody, ve které se namáčela, aby se semínka dobře mixovala. Přidejte trochu soli, koření papriku a sambal. Vše mixujte na hladkou kaši.
  • 4
    Mrkev očistěte a na hrubém struhadle nastrouhejte do mísy. Přidejte na drobno pokrájenou cibuli, cibulku a pórek. Rajče oloupejte ze slupky a nakrájejte na drobné kostičky, ze kterých ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu a přidejte do mísy. Do zeleniny přidejte semínkovou kaši a zamíchejte, eventuelně ještě dochuťte a mažte na pečivo.
    Rajčatovo papriková pomazánka, krok 4: Mrkev očistěte a na hrubém struhadle nastrouhejte do mísy. Přidejte na drobno pokrájenou cibuli, cibulku a pórek. Rajče oloupejte ze slupky a nakrájejte na drobné kostičky, ze kterých ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu a přidejte do mísy. Do zeleniny přidejte semínkovou kaši a zamíchejte, eventuelně ještě dochuťte a mažte na pečivo.

Doplňující informace

Touto pomazánkou si mažu chleby s sebou na svačinu, když jdeme na výlet. V horku se vám nebude kazit ani měnit konzistenci – vyzkoušeno a potvrzeno – vydržela 20 km pěšky v batohu v létě.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další