Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

FoodClub LOGO

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Potřebujeme:

  • veku či rohlíky (já použila asi 3/4 veky)
  • cca 1/2–3/4 l mléka
  • 3 vejce
  • med (dle chuti)
  • 1 pudinkový prášek s příchutí vanilka
  • 2–3 jablka
  • vlašské ořechy
  • máslo na vytření zapékací misky

 

Úvod

Když vám zbyde veka či rohlíky, rozhodně je nevyhazujte. Udělejte si tuto rychlovku žemlovku z ingrediencí, které máte běžně doma, a všichni se budou olizovat.

Postup

  • 1
    Jablka omyjte na nastrouhejte nahrubu. Rozmíchejte s polovinou pudinkového prášku a nahrubo nasekanými ořechy – množství zvolte dle své chuti. V jiné misce rozšlehejte vejce, mléko, med a zbytek pudinkového prášku.
    Pudinková žemlovka , krok 1: Jablka omyjte na nastrouhejte nahrubu. Rozmíchejte s polovinou pudinkového prášku a nahrubo nasekanými ořechy – množství zvolte dle své chuti. V jiné misce rozšlehejte vejce, mléko, med a zbytek pudinkového prášku.
  • 2
    Zapékací misku vytřete máslem. Pečivo namáčejte do mléčné směsi a klaďte na pekáček. Poté dejte vrstvu jablek. Opakujte. Vrchní vrstva bude z pečiva. Pokud vám zbyde nějaká mléčná směs, vrchní vrstvu jí ještě nakonec přelijte. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na půl hodiny.
    Pudinková žemlovka , krok 2: Zapékací misku vytřete máslem. Pečivo namáčejte do mléčné směsi a klaďte na pekáček. Poté dejte vrstvu jablek. Opakujte. Vrchní vrstva bude z pečiva. Pokud vám zbyde nějaká mléčná směs, vrchní vrstvu jí ještě nakonec přelijte. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na půl hodiny.
  • 3
    Po upečení vyjměte z trouby a nechejte chvíli zchládnout. Poté rozkrájejte na požadované porce. Podávat můžete s kopečkem zakysané či sladké smetany, pokud máte raději sladší, můžete ještě pokapat medem. Dobrou chuť.
    Pudinková žemlovka , krok 3: Po upečení vyjměte z trouby a nechejte chvíli zchládnout. Poté rozkrájejte na požadované porce. Podávat můžete s kopečkem zakysané či sladké smetany, pokud máte raději sladší, můžete ještě pokapat medem. Dobrou chuť.
  • 4
    Pudinková žemlovka , krok 4:

Autor receptu

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Z mojí kuchyně... Papi K.
Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://...
174 nahraných receptů
61 sledujících
http://www.korekturypavla.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Z mojí kuchyně... Papi K. Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
174 nahraných receptů
61 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Velmi se zajímám o možnosti, jak vařit zdravě a chutně. Více na mém facebookovém profilu https://www.facebook.com/mojetvorenivkuchyni.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další